Як написати гарне резюме, якщо Ви – вчитель? Ознайомтеся з нашими порадами та прикладами!

Зразок резюме - вчитель початкових класів - шаблон Edinburgh

Teacher CV - Ukraine

Завантажити цей зразок резюме - вчитель початкових класів

Створіть своє резюме

Оксана шукає роботу за своєю спеціальністю – вчитель початкових класів. У своєму особистому профілі вона описує свої сильні сторони, етичні цінності і тип роботи, яку вона шукає. Вказуючи закінчені курси, свої ключові навички, інтереси та досягнення, вона дає потенційному роботодавцю всю необхідну інформацію, щоб скласти чітке уявлення про неї як про фахівця та особистість. Для оформлення свого резюме Оксана вибрала нейтральний шаблон Edinburgh з невеликим фото у верхньому лівому кутку, яке не відволікає уваги від решти резюме. За необхідності цей шаблон також можна використовувати без фото.

Ви нещодавно закінчили навчання і хочете почати педагогічну кар’єру? Чи може хочете отримати більш високу посаду або побудувати кар’єру заново, вже в освітній сфері? Якщо це – про Вас, тоді давайте напишемо резюме, яке вразить будь-якого роботодавця. Резюме, що запам’ятовується – надійний спосіб потрапити на співбесіду. Безумовно, написання резюме – не ракетобудування, але написання успішного резюме вимагає деяких зусиль. Читайте далі, щоб дізнатися, як написати резюме вчителя, а також про його формат, структуру та основні моменти, які слід згадати.

Як написати резюме для викладацької роботи?

Вчитель – чудова професія. Це людина, яка має рідкісну можливість вплинути на чиєсь життя і виявити в учнях найкраще. Але це висококонкурентне середовище, і для отримання роботи Вам знадобляться серйозна кваліфікація та наявність певного досвіду. А якщо це доповнити ще й добре оформленим резюме – вважайте, що робота у Вас в кишені. Кандидати, у яких менше досвіду, також можуть отримати запрошення на співбесіду, але їх резюме має вразити роботодавця. Тож як написати ідеальне резюме вчителя?

Знайте свою аудиторію

Уявіть себе співробітником відділу кадрів або директором школи. Які кваліфікації, якості та досвід вони шукатимуть? Більшість із них зосередить свою увагу на Вашому досвіді та знанні методики викладання. Їм не потрібен просто список Ваших обов’язків на попередньому місці роботи. Краще зосередьтеся на своїх досягненнях і внеску, який Ви зробили.

Адаптуйте своє резюме до конкретної роботи

У кожного є готове резюме, яке підійде на всі випадки життя. Тому якщо часу обмаль, виникає думка відправити його як є, адже Ви нещодавно оновили документ, підправили дати і додали останні зміни. Але цього недостатньо – Вам потрібно адаптувати його зміст до бажаної роботи. Переконайтеся, що заявлені Вами досвід і якості представляють Вас як підходящого кандидата. Не потрібно щоразу переписувати все заново; просто виділіть ті передавані навички, що є актуальними для конкретного роботодавця і можуть справити на нього враження.

Ваша мета – бути ідеальним кандидатом

Розміщуючи оголошення про вакансію, роботодавець уявляє собі образ ідеального кандидата з точки зору кваліфікації і досвіду. Додаткові вимоги можуть варіюватися. Тому якщо Вам вдасться вгадати кілька характеристик, які потрібні роботодавцю, Ваші шанси отримати запрошення на співбесіду зростуть в рази.

Використовуйте відповідні ключові слова

Ваше резюме повинне містити освітню термінологію. Це підкреслить Ваш досвід у цій сфері. Крім того, якщо Ви подаєте заявку онлайн, ключові слова допоможуть резюме пройти через автоматизовані системи управління підбором персоналу.

Створіть своє резюме

Що вказати в резюме

Отже, спочатку потрібно окреслити каркас резюме, а потім – заповнити його інформацією. Ваше резюме повинне містити наступні розділи.

1. Контактна інформація: напишіть своє повне ім’я, адресу проживання, e-mail і контактний номер телефону. Будь-яка інша інформація, така як вік, сімейний стан, національність і т.д, вказується за бажанням.

2. Профіль резюме: вгорі резюме має бути коротке представлення себе – кілька слів про те, хто Ви, а також про Ваші якості, що відповідають бажаній посаді. Це має бути Ваш супровідний лист, скорочений до двох-трьох речень.

3. Освіта: надайте повний, детальний звіт про Вашу освіту. Виділіть відповідні курси підвищення кваліфікації, конференції та семінари, які Ви відвідали. Крім необхідного мінімуму – педагогічної освіти, відвідування професійних заходів і додаткове навчання показує Ваш ентузіазм і відданість своїй справі.

4. Досвід роботи: опишіть свій досвід роботи і покажіть його відповідність бажаній посаді. Замість того, щоб просто перераховувати обов’язки, які до того ж можуть повторюватися, зосередьтеся на важливих досягненнях. Детально опишіть Вашу методику викладання і підхід до вирішення проблем.

5. Навички: співставте свою кваліфікацію з вакансією. Для цього додайте в резюме передавані навички та якості. На підтвердження приведіть відповідні приклади. Для того, щоб Ваше резюме сяяло, зосередьтеся на своїх сильних сторонах.

6. Особисті інтереси: за бажанням можна додати свої хобі та інтереси. Краще вибрати ті, які мають відношення до Вашої професії. Такі види діяльності, як репетиторство, наставництво, тренерство і громадські послуги, можуть істотно підвищити Ваш рейтинг в очах роботодавця. Також підійде діяльність, пов’язана зі спортом, особливо якщо у Вас є досягнення (наприклад, грамоти, нагороди).

7. Рекомендації: цілком імовірно, що Ваш новий роботодавець захоче поговорити з Вашими співробітниками, бажано з тими, хто бачив, як Ви викладаєте. Це може бути директор Вашої колишньої школи або вчитель-наставник, якщо Ви нещодавно закінчили навчання. Якщо у Вас є рекомендач, не зазначайте його контакти одразу – краще напишіть «Рекомендації надаються за запитом» в самому кінці резюме. Якщо запит надійде, Ви зможете попередити і підготувати свого рекомендача до дзвінка від потенційного роботодавця.

Яка структура найкраще підходить для резюме вчителя?

Перш ніж почати писати, визначтеся зі структурою свого резюме. Інформація повинна бути упорядкованою – так вона буде легко сприйматися. Існують два основних види резюме: функціональне (засноване на професійних навичках і досягненнях) і хронологічне (засноване на професійній біографії; факти перераховуються у зворотному хронологічному порядку). Обидва види мають свої переваги. Який з них краще вибрати Вам? Відповідь проста: вибирайте той, який більше подобається. Але є один нюанс: якщо Ви нещодавно закінчили навчання і у Вас мінімальний досвід роботи, краще вибрати функціональне резюме. Хронологічне резюме підійде тим кандидатам, які вже можуть похвалитися значним послужним списком.

Хронологічне резюме

В такому резюме в центрі уваги буде Ваш досвід роботи. Вгорі списку має бути останнє місце роботи. Також не забудьте вказати Вашу посаду та досягнення. Щоб резюме привертало увагу, будьте конкретним і замість нудного перераховування обов’язків підкреслюйте результати своєї роботи. Між рядків згадайте ключові передавані навички. Щоб не повторювати одні й ті ж обов’язки, можете згадати виклики, з якими Ви стикнулися і які успішно подолали. Плюс хронологічного формату в тому, що він простий і зручний для написання, а мінус – в тому, що він підкреслює прогалини в досвіді роботи.

Функціональне резюме (або резюме на основі навичок)

Цей вид резюме підкреслює Ваші передавані навички. Ваші досягнення, досвід і освіта також згадуються, але коротко. При написанні такого резюме виберіть кілька навичок і компетенцій, на яких Ви хочете зосередитися, а також наведіть відповідні приклади на доказ їх наявності. Приклади можна брати з навчання, досвіду роботи та іншої діяльності. Перевага функціонального резюме в тому, що воно дозволяє підкреслити свою відповідність бажаній посаді.

Основні навички, які варто вказати в резюме вчителя

Ефективна комунікація: вчитель повинен бути прекрасним комунікатором. У процесі навчання важливо вміти донести свою думку до учнів. Ви повинні майстерно володіти тоном голосу і вміти підтримати інтерес до предмету та активність учнів. Ви повинні знати, як поводитися з різними віковими групами учнів. Невід’ємною частиною спілкування є мова тіла. Тому Ви повинні вміти використовувати позитивну мову тіла.

Впевненість: крім вміння формулювати свої думки, Ви повинні добре володіти предметом, який викладаєте. Тоді Ви зможете впевнено передавати інформацію.

Навички міжособистісного спілкування: школи та навчальні заклади засновані на ефективній роботі у групах. Отже, Вам потрібно вміти без проблем працювати в команді.

Організаційні навички: у вчителя завжди купа роботи. Потрібно підготуватися до занять, провести їх, зібрати та перевірити зошити, виставити оцінки, а ще відвідувати наради, писати звіти і т.д. Тому дуже важливо вміти організувати свій час. Складайте розпорядок на кожен день – так Ви точно нічого не випустите з уваги.

Створіть своє резюме

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу