Як створити резюме бариста (шаблон + приклади)

Ви обожнюєте готувати каву, спілкуватися з людьми та зацікавлені в роботі з клієнтами?
У такому разі CVMaker підтримує вас на шляху до отримання посади бариста, що користується шаленим попитом, адже шанувальників кави стає все більше і більше.

Створіть своє резюме

У цьому матеріалі ми розглянемо усі деталі, які необхідно знати про створення ідеального резюме бариста, та покажемо вам, як відрекомендувати себе менеджерам з найму, незалежно від наявного досвіду.

Щоб навчитися підсумовувати увесь свій спектр вмінь бариста у CV, варто продемонструвати те, що ви вправно володієте основними знаннями зі сфери обслуговування. Окрім того, наші приклади резюме допоможуть вам створити якісний документ саме за галузевими стандартами, адже експерти CVMaker використовують найновіші інструменти та ресурси для їхнього створення і модернізації.

Процес написання резюме бариста: з чого почати?

Різні дослідження вказують про те, що середній час, що потрібен рекрутеру на початковий огляд резюме, становить 8-10 секунд. Наведені нижче кроки та поради щодо створення резюме бариста стосуються як основного макету CV, так і адаптованої його версії під кожну окрему вакансію.

Основний макет резюме включає в себе всі ваші дані, пов’язані з професійною діяльністю. Ми рекомендуємо регулярно оновлювати його, включаючи інформацію про працевлаштування, стажування, волонтерство, завершені курси, отримані кваліфікації та будь-які інші досягнення.

Адаптована версія CV бажано має містити ключові слова, що стосуються опису вакансії чи посади. Їх наявність підтвердить рекрутеру те, що ви знайшли час для написання персоналізованого резюме. Дана версія зазвичай складається щонайбільше із двох сторінок та включає в себе ваші попередні професійні досягнення і приклади того, як вони можуть застосовуватися у потенційній роботі.

Якщо ви не впевнені, з чого почати створення остаточної версії CV, спробуйте ознайомитися з корпоративною культурою компанії, до якої ви хочете потрапити, наприклад, переглянувши її веб-сайт чи соціальні мережі. Це допоможе вам дізнатися базові цінності і бачення компанії.

Приклад резюме бариста

Приклад резюме бариста

Завантажити цей зразок резюме бариста в .pdf

Які розділи має містити резюме бариста?

Виграшне резюме бариста має обов’язково охоплювати кілька ключових розділів, таких як:

  • Особистий профіль
  • Досвід роботи
  • Навички
  • Здобута освіта
  • Контактна інформація

Відзначте у них свою пристрасть до кави та досвід у приготуванні різноманітних її видів, навички ефективної комунікації та любов до спілкування з клієнтами.

Щоб почерпнути ще більше корисної інформації про створення резюме у сфері гостинності, ознайомтесь із прикладами CV офіціанта чи адміністратора.

Як написати особистий профіль для резюме бариста

Особистий профіль (розділ про себе) - це ваша візитна карта, за допомогою якої ви маєте чудову можливість справити яскраве перше враження про себе, як про професіонала. Поділіться у даному розділі про те, що ви є товариською і доброзичливою натурою, що не боїться спілкуватися з новими людьми.

Створіть своє резюме

Так як існує доволі висока конкуренція серед кандидатів у цій сфері, потрібно привернути увагу рекрутера до ваших унікальних навичок. До прикладу, якщо ви володієте мистецтвом лате-арт або розмовляєте англійською мовою на високому рівні, що допоможе у спілкуванні з іноземними клієнтами, підкресліть це у описі. Також занотуйте те, що ви завжди під час роботи орієнтовані на задоволеність клієнтів, що у висновку позитивно вплине на враження потенційних роботодавців.
Приклад особистого профілю для CV бариста

Бариста із 2-річним досвідом приготування вишуканих напоїв, що обожнює використовувати різні технології їх створення і працювати з кавовим обладнанням. Намагаюся застосовувати креативний підхід до дизайну напоїв і їхньої подачі, забезпечуючи дружню атмосферу у закладі. Вважаю, що обслуговування клієнтів на найвищому рівні - одне із моїх основних завдань.

Як вказати навички в резюме бариста

Складаючи своє резюме бариста, включайте як hard, так і soft навички, адже кваліфікований претендент на цю посаду повинен повноцінно володіти ними для ефективного виконання запланованих завдань і обов’язків.

Працюючи в індустрії гостинності, здатність до багатозадачності є одним із найважливіших умінь, адже інколи вам необхідно буде виконувати кілька завдань одночасно. До прикладу, сюди може входити якісна комунікація з клієнтом, приготування напою і забезпечення чистоти на робочому місці. Крім того, врахуйте, що можливість працювати над кількома задачами заразом також підвищує вашу загальну продуктивність.

Вміння готувати широкий асортимент кавових напоїв є ключовим, отож вам необхідно володіти навичкою роботи з професійним обладнанням, досконало пам’ятати рецепти та добре знатися на сортах кави.
Нижче ви можете знайти усі інші вміння, важливі на посаді бариста.

Приклади hard вмінь:

  • Вміння забезпечувати чистоту і порядок на робочому місці
  • Володіння техніками готування кави, включаючи ступінь помелу зерен, прожарювання тощо
  • Художнє вміння малювати на напоях (лате-арт)
  • Знання основних фактів про каву та її приготування, рекомендацій стосовно вибору кавових напоїв
  • Вміння працювати з касовими програмами

Приклади soft вмінь:

  • Стресостійкість і вміння вирішувати конфлікти
  • Комунікабельність та висока культура спілкування
  • Енергійність
  • Увага до деталей
  • Відповідальність
  • Грамотна мова
  • Акуратність
  • Бажання вчитися і розвиватися у даному напрямку
  • Гарне почуття гумору і креативність

Як вказати досвід роботи в резюме бариста

Структурування досвіду роботи у CV є важливим для ефективної демонстрації ваших професійних вмінь, та немає жодної потреби додавати зайві описи про ваш минулий досвід роботи, який не має відношення до сфери гостинності.

Вказуйте усю детальну інформацію у зворотному хронологічному порядку та наголосіть на своїх досягненнях у вимірюваних даних. Наприклад, розкажіть про те, як ви досягли підвищення оцінки задоволеності клієнтів закладу, збільшили продажі кави або вигадали новий рецепт чи спосіб приготування кавового напою.

Приклад вказаних досягнень у розділі про досвід роботи у CV:

  • Запровадив нові технології приготування кави, тим самим підвищивши задоволеність клієнтів на 20%
  • Досягнув найвищих показників продажів напоїв, сприяючи збільшенню доходу на 15%
  • Тричі отримував нагороду «Бариста місяця» за виняткове обслуговування клієнтів
  • Впровадив оптимізовану систему управління запасами кави та скоротив відходи на 15%

Як вказати освіту в резюме бариста

Як усім відомо, вища освіта для отримання посади бариста не є обов’язковою, але сертифікати/дипломи про здобуття профільної освіти та інші пройдені корисні курси є важливими для вашого CV, тому що ця інформація ще детальніше висвітлює вашу кваліфікацію.
Отже, будь-які теоретичні і практичні курси, майстер-класи, тренінги, пов’язані зі сферою гостинності, ресторанним бізнесом чи кавовою індустрією прокладуть вам легший шлях до отримання професії бариста.

Усі необхідні дані ви можете зазначати у зворотному хронологічному порядку, як і у розділі про досвід роботи. Також запам’ятайте те, що, якщо, на вашу думку, освіта є кращим індикатором ваших набутих знань і вмінь, то вказуйте розділ з інформацією про неї вище, ніж усі інші розділи.

Поширені запитання

Як створити CV для бариста без досвіду роботи?

Якщо у вас немає попереднього досвіду роботи бариста або ви зараз є студентом, це не є проблемою, адже дуже часто роботодавці готові навчити вас тонкощам кавової індустрії на робочому місці, надавши можливість пройти стажування.

Створюючи резюме без наявного досвіду, залиште у ньому такі корисні soft вміння, як увага до деталей і розвинені навички міжособистісного спілкування тощо. Додатково вкажіть про те, що ви обожнюєте працювати з людьми, підтвердивши це волонтерськими програмами, стажуваннями чи іншими проєктами, у яких ви брали участь.

Ба більше, окрім резюме, ви можете написати супровідний лист, який безперечно виділить вас серед інших кандидатів на обрану посаду.
Яким є найкращий формат резюме для бариста?

Найкращим форматом CV бариста є документ, написаний у зворотному хронологічному порядку. Відтворіть лише актуальну релевантну інформацію у ньому без граматичних і орфографічних помилок.

Який оптимальний розмір резюме бариста?

Професійне резюме в Україні зазвичай складає одну-дві сторінки. Перш ніж писати CV, обов’язково дослідіть ключові слова, наявні у вакансії, щоб закцентувати увагу саме на них.
Скільки орієнтовно часу потрібно для того, щоб стати професійним бариста?

Для того, щоб стати професійним фахівцем у своїй справі, необхідно орієнтовно 10 000 годин, як кажуть дослідження, та, звісно ж, усе залежить від вашої наполегливості та вкладених сил у те, що любиш.

З чого складається робочий день бариста?

Робочий день бариста складається із:

  • приготування напоїв (інколи не лише кавових)
  • обслуговування клієнтів, прийому і обробки замовлень
  • надання рекомендацій та консультацій стосовно побажань клієнтів
  • збереження чистоти на робочому місці у закладі

Створіть своє резюме

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу