Як створити Резюме Europass: Шаблон, поради та приклади

Резюме формату Europass розроблене європейськими установами та визнане у всьому світі. Саме цей формат буде цікавий для тих, хто не впевнений, що CV відповідає всім вимогам у конкретній країні.

Ціллю створення резюме Europass є демонстрація професійної кваліфікації людини з метою працевлаштування зі збереженням певного формату та структури. Таким чином, з даним інструментом ви можете не турбуватися про те, що склали резюме неправильно.

Створіть власне резюме

Що таке резюме Europass та навіщо його створювати?

Europass є частиною ініціативи Європейського Союзу щодо підвищення прозорості кваліфікації та мобільності громадян у Європі. Дана ініціатива містить документи, які були розроблені, щоб надати громадянам ЄС та тим, які проживають там на законних підставах тривалий час, можливість представити свою особистість, кваліфікацію та навички універсальним чином, щоб документи були зрозумілі для роботодавців у всій Європі.

Вона охопила держави-члени Союзу, країни-кандидати та країни Європейської асоціації вільної торгівлі з Ісландією, Ліхтенштейном, Норвегією та Швейцарією. Важливо відзначити, що резюме Europass може використовуватися за межами Європи у інших країнах світу.

Отже, ви можете застосовувати формат Europass задля отримання нових можливостей, претендуючи на певну цікаву для вас вакансію, освітні чи навчальні програми, а також, щоб стати волонтером.

Шаблон резюме Europass

Бажаєте створити власне резюме у форматі Europass?

Ознайомтесь із готовим шаблоном, продемонстрованим нижче, який ви можете надалі використовувати без жодних вагань.

Приклад резюме Europass

Завантажити цей зразок резюме Europass

Як створити резюме Europass?

Створити CV можна безкоштовно за допомогою форми, доступної онлайн - конструктора резюме Europass. Для початку необхідно створити свій профіль на сайті з інформацією про вашу освіту, кваліфікацію, досвід роботи та навички. Після заповнення профілю на порталі ви можете створювати інші резюме або редагувати існуюче CV лише за кілька кроків. Для цього зазначте дані, які ви хочете додати, оберіть улюблений дизайн та довіртеся конструктору резюме.

Також зверніть увагу, що ви можете створювати та завантажувати своє резюме 30-ма різними мовами. Окрім того, існує функція його збереження у профілі Europass, що допомагає відправляти резюме роботодавцям, службам зайнятості країн-членів ЄС або іншим платформам, які посприяють отриманню роботи, стажування чи навчання мрії.

До того ж, створюючи резюме, переконайтеся, що воно легко читається, є лаконічним та релевантним до вимог певної вакансії.

Яка структура резюме Europass?

Europass CV мало чим відрізняється від звичайного резюме. Якщо ви хочете порівняти обидва формати, то помітите, що вони є дуже схожими. Резюме Europass, як і деякі інші стандартні форми резюме, складається з наступних розділів:

  • особиста інформація
  • мета резюме або особистий профіль
  • попередній досвід роботи
  • освіта
  • hard та soft навички

Розділ з особистою інформацією може містити такі дані:

  • ваше повне ім’я
  • адреса із вказанням країни, міста та вулиці
  • телефонні номери або/та месенджери
  • електронна адреса
  • соціальні мережі або професійні веб-сайти
  • громадянство (за потреби)

У наступному розділі вашого резюме вкажіть вакансію, на яку ви претендуєте, та створіть невеликий особистий профіль, коротко описавши те, чим саме ви будете корисні компанії. Намагайтеся не переповнювати даний розділ зайвою інформацією із більше, ніж 50-ма словами.

Заповнюючи розділ про попередній досвід роботи, зосередьтеся на тих даних, які безпосередньо стосуються посади, що вас зацікавила. Вказуйте їх у зворотному хронологічному порядку, акцентуючи увагу на основних обов’язках та досягненнях.

У розділі з освітою опишіть кваліфікацію, яку ви здобули, навчаючись. Окрім того, ви можете дізнатися детальніше про Європейську рамку кваліфікацій, щоб чітко структурувати розділ та отримати бажану посаду у європейському просторі.

Розділ з навичками повинен містити усі ваші професійні вміння, що будуть потрібні на конкретній посаді. Окрім певних hard і soft навичок, не забудьте вказати рівень володіння іноземними мовами, які можуть бути корисні на робочому місці.

Крім основних розділів, ви маєте змогу залишити додаткову інформацію у вигляді:

  • Супровідних документів
  • Професійного фото
  • Проєктів, сертифікатів, нагород тощо

Створіть власне резюме

Основні переваги та недоліки

Залежно від того, на яку посаду ви претендуєте, резюме Europass має різні переваги та недоліки. Ознайомтеся з ними нижче, щоб зрозуміти, чи підходить вам даний формат документу.

Переваги:

  • Резюме Europass визнається рекрутерами та компаніями у багатьох країнах світу, що дозволяє зосередитися виключно на змісті вашого резюме, а не на форматі;
  • Є короткою та ефективною презентацією ваших навичок, кваліфікації і здібностей;
  • Цей формат є важливим для тих, хто планує відправляти резюме у компанії в країнах Європи.

Недоліки:

  • Створюючи резюме у даному форматі, інколи важко виділитися з-поміж інших кандидатів;
  • Залежно від галузі, цей формат може підходити не всім.

Альтернативи, які ви можете використовувати

Прагнете виділитися серед інших кандидатів та проявити у резюме свою креативність? До прикладу, ви претендуєте на вакансію графічного дизайнера та хотіли би підкреслити у CV свою творчість, та, на жаль, це не є можливим у резюме Europass.

У такому випадку наші приклади резюме допоможуть вам створити сучасне резюме стандартного формату.

Крім резюме, іншими документами проєкту Europass є:

  • Мовний паспорт (у нинішніх умовах включений у розділ про мовні навички)
  • Мобільність Europass;
  • Додаток до диплому;
  • Додаток до сертифікату.

Мовний паспорт

Мовний паспорт Europass був створений як один з шаблонів документів Europass, ставши інструментом оцінки мовних навичок та кваліфікацій. У даний час він інтегрований у профіль Europass у вигляді розділу про мовні навички.

Незважаючи на це, ви все ще можете самостійно оцінити свої мовні компетенції на основі Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (CEFR) і поділитися своїми результатами з роботодавцями або навчальними закладами, якщо це необхідно.

Мобільність Europass

Цей документ заповнюється Національним центром Europass та документує освітній досвід, отриманий в іншій європейській країні. Він фіксує знання, навички, досвід роботи, стажування, волонтерську діяльність, отримані за кордоном. Дана інформація може стати дуже цінною при подальшому відправленні резюме, претендуючи на певну посаду чи навчання.

Додаток до диплому

Додаток до диплому - це документ, виданий коледжами та університетами, що підтверджує та доповнює інформацію з диплому, повноцінно описуючи вашу кваліфікацію. Саме він детально інформує про спеціальність, отриману під час здобуття вищої освіти.

Додаток до диплому містить відомості про:

  • вид та рівень отриманої кваліфікації
  • установу, в якій ви навчалися
  • зміст пройденого курсу та отримані результати

Якщо вам необхідно отримати даний документ, ви маєте змогу подати запит на його отримання у своєму вищому навчальному закладі. Зверніть увагу, що випускники у більш, ніж 40 країнах автоматично і безкоштовно отримують додаток до диплому однією із європейських мов. Він може допомогти вам влаштуватися на роботу чи вступити у навчальний заклад мрії у європейській країні.

Додаток до сертифікату

Додаток до сертифікату призначений для того, щоб детально продемонструвати навички, отримані під час здобуття додаткової професійної освіти.

Він описує:

  • мету отримання вашої кваліфікації
  • результати навчання та здобуту спеціалізацію

Ви можете отримати додаток до сертифікату Europass, зв’язавшись із навчальним закладом, який надасть вам всю необхідну інформацію.

Резюме, яке ви можете створити за допомогою CVMaker

Якщо ж, ознайомившись з інформацією, ви зрозуміли, що формат Europass вам не підходить, наш сервіс зі створення резюме з легкістю вам допоможе.

Приклад CV ви можете знайти нижче:

Приклад резюме

Завантажити цей зразок резюме

До того ж, наші професійні послуги зі створення резюме зможуть заощадити ваш час та запропонувати експертну підтримку.

Створіть власне резюме

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу