Зразок резюме юриста та поради щодо написання професійного CV

Роль права в сучасному суспільстві відіграє надзвичайно важливу роль. Юристи, працюючи у сфері права, як фундаментальної дисципліни, яку людство завжди використовувало для вирішення суперечок, захищають інтереси людини та суспільства в цілому, їхні права та свободи. Обираючи дану професію, ви стаєте на варті справедливості, законності та правопорядку.

Юристи допомагають врегульовувати не лише міжособистісні відносини, а й відносини між установами, компаніями та державами, тому ця професія стає все більш актуальною та затребуваною.

Створіть власне резюме

Та для початку, щоб отримати бажану посаду, вам необхідно створити ефективне та професійне резюме. Якщо ви робите це вперше або ж хочете оновити резюме, яке уже маєте, дана стаття неодмінно вам допоможе. Окрім того, готовий приклад для використання проілюструє найголовніші поради щодо створення СV.

Процес написання CV: з чого почати?

Цілком природно мати безліч запитань перед тим, як розпочинати процес створення резюме. Якщо ви не впевнені, як правильно донести інформацію, яку ви хочете розмістити та у якому порядку це варто робити, обов’язково скористайтеся нашими готовими зразками резюме. Таким чином ви зекономите час та сили, лише заповнивши необхідні поля чіткою та лаконічною інформацією.

Ви маєте змогу завантажити резюме, яке ви створили за допомогою наших зразків, на свій пристрій, зберегти його у своєму обліковому записі та повторно використовувати, змінюючи його у будь-який час.

Професійне CV для юриста

Створюючи резюме юриста, що прагне отримати свій перший досвід роботи, або ж юриста, що хоче змінити роботу, вам слід вказувати дані, що підтверджують вашу компетентність. Документ має містити конкретні факти, бути чітким та виглядати презентабельно. Ваші розвинені аналітичні здібності та увага до деталей мають бути проілюстровані у вигляді ваших попередніх досягнень.

Необхідні розділи повинні відображати вашу юридичну практику, здобуті навички та знання законодавства. Якщо ви маєте успішно завершені справи, якими можете поділитися, не вагайтеся та додавайте їх до CV.

Резюме юриста, орієнтоване на конкретну позицію

Незалежно від того, у якій галузі права ви спеціалізуєтесь (цивільне, сімейне, публічне, кримінальне тощо), слід звернути особливу увагу на ці пункти у своєму резюме:

  1. Професійні досягнення та юридичні справи підтверджуйте цифрами та фактами. Демонструючи те, що ви, наприклад, підвищили певні показники компанії чи врегулювали енну кількість конфліктів, допоможе потенційним роботодавцям гідно вас оцінити.
  2. Створюючи резюме під конкретну посаду, уважно ознайомтесь із вакансією. До прикладу, якщо роботодавець шукає юриста з досвідом у галузі трудового права, використайте ключові слова, що підтвердять ваш досвід саме у даній сфері.
  3. При потребі додайте розділ з рекомендаціями, адже інколи роботодавець прагне почути думку ваших попередніх керівників чи колег.

Приклад резюме юриста

Приклад резюме юриста

Завантажити цей зразок резюме юриста

Як написати особистий профіль для резюме юриста?

Одним із перших розділів, на який менеджер з найму звертає особливу увагу у резюме, є особистий профіль. Він має складатися із чотирьох-шести рядків із вказанням ваших сильних сторін та основних професійних досягнень, демонструючи те, чому саме ви є найкращим кандидатом на конкретну вакансію.

Щоб побачити більше практичних прикладів даного розділу, перегляньте детальну статтю про написання особистого профілю для резюме.

Приклад особистого профілю для резюме юриста

Кваліфікований фахівець у галузях цивільного та господарського права із 5-ти річним досвідом. Також маю 3-річний досвід представлення інтересів компанії в органах виконавчої влади та врегулювання конфліктів в досудовому порядку. Впевнений, що мої відмінні навички комунікації та аналітичні здібності допомагають забезпечити професійний юридичний супровід діяльності компаній.

Як вказати навички в резюме юриста?

Навички, які ви вказуєте у своєму резюме, є особливо значущими. Зверніть увагу на те, щоб вони були релевантними до вимог відкритої вакансії.

До цього розділу потрібно додати як hard навички (професійні вміння), так і soft навички (особисті та ділові якості).

Одними із найважливіших навичок юриста є гарна пам’ять, загострене почуття справедливості, логіка, знання юридичної документації та законодавства.

Чуйністю та чесністю ви також маєте володіти, оскільки юристи шукають правових рішень у складних справах, належним чином оцінюють справу свого клієнта та представляють її через закон.

Якщо ж ви прагнете працювати у міжнародній компанії, навички володіння іноземними мовами та знання законодавства інших країн будуть надзвичайно корисними.

Прикладами hard навичок юриста є:

  • Ділове листування та складання документів
  • Ведення переговорів
  • Ведення претензійно-позовної роботи
  • Робота з державними реєстрами, базами, спеціальними платформами
  • Володіння іноземними мовами

Прикладами soft навичок юриста є:

  • Аналітичні здібності та логічне мислення
  • Ораторські здібності
  • Стресостійкість та посидючість
  • Чесність та непідкупність
  • Вміння брати на себе відповідальність

Як вказати досвід роботи в резюме юриста?

Маючи попередній досвід роботи, вказуйте у описі тип завдань, які ви виконували, кількість виграних справ, інші професійні здобутки у цифрах. Намагайтеся уникати довгих складних речень та вузькоспеціалізованих термінів. Так як рекрутер часто витрачає лише до 15 секунд, щоб переглянути резюме, ускладнена та нечитабельна інформація може завадити вам отримати бажану роботу мрії. Стислість та лаконічність мають стати вашими головними орієнтирами, вказуючи досвід роботи.

Як вказати освіту в резюме юриста?

Щоб отримати кваліфікацію юриста, необхідно здобути диплом про вищу освіту. Саме дані про ваш навчальний заклад, отриманий ступінь та спеціалізацію є важливими при заповненні даного розділу. Якщо ви закінчили не один навчальний заклад, зазначте їх у зворотному хронологічному порядку.

Будь-які пройдені курси, семінари та конференції, що стосуються юридичної тематики, також будуть варті уваги, адже вони продемонструють ваші прагнення постійно вдосконалювати свої професійні знання та вміння.

Ключові висновки

Використовуючи усі зазначені поради, тепер ви маєте змогу створити своє ідеальне резюме юриста. При потребі ви можете також створити супровідний лист, щоб показати роботодавцю, чим саме ви будете йому корисні. Такий крок збільшить ваші шанси отримати омріяну роботу.

Хочете створити професійне резюме?

Щоб спростити створення успішного документу, ми пропонуємо вам скористатися нашими професійними послугами зі складання резюме. У такий спосіб ми зможемо вам допомогти ще більше зацікавити потенційного роботодавця.

Створіть власне резюме

Поширені запитання

Як написати резюме юриста без досвіду?

Навіть якщо ви лише завершили університет та/або не маєте попереднього досвіду роботи юриста, у розділі про досвід вкажіть інформацію про завершену практику, релевантні проєкти в університеті або стажування. Таким чином ви зможете відправити своє резюме, претендуючи на позицію юриста-стажера чи початківця.

Який найкращий формат резюме для юриста?

Резюме, як інструмент для пошуку роботи, має складатися принаймні із таких основних розділів, як особистий профіль, навички, досвід роботи та освіта. Уникайте хаотичності у зазначенні інформації та створюйте його у зворотному хронологічному порядку.

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу