Як створити професійне резюме медсестри? Готовий приклад для використання

Якщо у вас є покликання допомагати іншим та ви прагнете працювати медсестрою (медбратом), навички створення професійного резюме неодмінно вам знадобляться. Хоч і дана професія завжди користується шаленим попитом, ви маєте розуміти, на які ключові елементи повинні звернути найбільшу увагу.

До того ж, наші готові шаблони резюме та інші практичні інструменти значно полегшать процес створення резюме та допоможуть здобути омріяну роботу. Тож давайте розпочнемо!

Створіть власне резюме

Процес написання резюме: з чого почати?

У резюме медсестри велике значення грає роль ваш попередній досвід роботи, напрямки спеціалізації та наявність середньої спеціальної освіти. Окрім того, варто наголосити на вашому прагненні допомагати іншим та бути пацієнтоорієнтованим. Також обов’язковою є інформація, яка підтвердить те, що ви зможете надавати кваліфіковану медичну допомогу та якісно доглядати за пацієнтами.
Рекрутери зазвичай витрачають близько дев’яти секунд, щоб оцінити кандидата, тож важливо справити гарне враження на роботодавця, зазначивши свої сильні сторони, а наш зразок стане для вас практичною ілюстрацією ефективного використання порад для досягнення найкращого результату.

Професійне резюме медсестри

Складання резюме медсестри вимагає ретельного та обдуманого підходу, адже будь-який напрямок медичної діяльності вимагає від працівника наявності певного рівня професіоналізму, що суттєво підвищує вимоги до кандидатів. Для початку вам необхідно зібрати всю необхідну інформацію, яку ви б хотіли внести до свого власного шаблону резюме, який надалі ви зможете легко редагувати та оновлювати, адаптувавши під вакансію, на яку претендуєте.
Створюючи резюме відповідно до вашої професійної цілі, ознайомтесь із тим, чи використовуєте ви релевантні ключові слова, навички та розділи. Спершу це може здатися складним завданням, та дотримуючись правил із наступного шаблону, ви гарантовано зробите це якісно.

Нижче ви можете переглянути чіткий та структурований приклад, що неодмінно стане у нагоді.

Приклад резюме медсестри


Приклад резюме медсестри

Завантажити цей зразок резюме медсестри

Яку інформацію має містити резюме медсестри? Поради та приклади

Якщо ви лише студент або ж нещодавно завершили навчання, то можете відчувати занепокоєння щодо свого досвіду та наявної кваліфікації, порівнюючи з іншими кандидатами. У такому випадку, починаючи медичну кар’єру, вам стане корисною стаття про те, як створити резюме, не маючи попереднього досвіду роботи.

Будьте креативними, виділіть унікальні аспекти не лише свого професійного, а й особистого досвіду, якщо вони можуть підтвердити те, що ви кваліфікований фахівець. Водночас намагайтеся писати лаконічно та ємко, акцентуючи увагу на основних деталях.

Особистий профіль(розділ про себе)

Особистий профіль є короткою самопрезентацією, яка надає стислий опис вашої кваліфікації та демонструє те, хто ви, чого прагнете та як бачите свій професійний розвиток. Написання якісного резюме українською варто починати з даної інформації, при тому зберігаючи лаконічність, подібно до заголовка у LinkedIn, до прикладу.
Саме цей розділ резюме може привернути особливу увагу рекрутерів. Вкажіть у ньому кілька своїх основних досягнень та особисті якості, які є важливими у професії медсестри. Якщо ви отримали додаткову освіту у даній сфері, такий доданий пункт не буде зайвим.
Варто не забувати, що розділ “про себе” має бути написаний “під конкретну вакансію”, у який потрібно вміщувати не більше 120 слів.
Приклад особистого профілю для CV медсестри
Кваліфікована медсестра з 10-ти річним досвідом якісного догляду за пацієнтами. Маю досвід асистування лікарю та проведення медоглядів. Здійснювала контроль діяльності молодшого робочого складу та можу знайти підхід до будь-якого пацієнта. Відмінно володію навичками міжособистісного спілкування та прагну працювати старшою медсестрою відділення, де зможу передавати знання персоналу.

Навички

Працюючи в сфері охорони здоров’я, ви повинні володіти як hard, так і soft навичками. Окрім, наприклад, вміння надавати пацієнтам необхідну допомогу та здійснювати різноманітні медичні маніпуляції, не потрібно забувати про soft навички медсестри, які включають в себе емоційний інтелект, емпатію та критичне мислення. Більше того, стресостійкість та багатозадачність знадобляться вам не менше вищезазначених вмінь.

Hard навички, що стосуються практичних умінь, зазвичай здобуваються завдяки освіті та попередньому досвіду. Наступний список може допомогти вам визначити, якими навичками ви володієте та які з них ви можете додати у своє резюме.

Приклади hard навичок для резюме медсестри:

  • Володіння різними сучасними методами медичних маніпуляцій
  • Знання медичного обладнання та устаткування
  • Знання медичної документації та звітності, організаційних особливостей
  • Розробка плану догляду за хворими
  • Знання про лікарську етику та психологію

Приклади soft навичок для резюме медсестри:

  • Командна робота
  • Співчуття та емпатія
  • Вміння встановлювати контакт з людьми
  • Відповідальність
  • Стресостійкість
  • Акуратність

Досвід роботи

Наявність попереднього досвіду роботи стане вагомою перевагою серед інших кандидатів. Та якщо ви знаходитесь лише на початку свого професійного шляху, не хвилюйтеся, адже навіть досвід волонтерства, практики чи стажування у медичній установі може стати хорошим стартом для вас.

Перш ніж вказувати необхідну інформацію, детально ознайомтесь із описом вакансії, щоб переконатися, чи є у вас відповідний досвід. Якщо ви хочете додати свої інтереси чи хобі, вказуйте лише ті, які безпосередньо стосуються медичної сфери.

Намагайтеся залишати попередні місця роботи у зворотному хронологічному порядку та описуйте обов’язки із використанням ключових слів, які ви можете підібрати, проаналізувавши вакансію.


Досвід роботи медсестри в резюме

Приклади зазначених професійних досягнень у розділі про досвід роботи:

  • Сформувала відділення невідкладної допомоги для пацієнтів із хронічними захворюваннями, що значно вдосконалило надання екстреної медичної допомоги
  • Розробила нові стандарти та процеси у медсестринстві, що покращило якість догляду за пацієнтами
  • Навчала трьох студентів, надаючи їм завдання з догляду за пацієнтами та контролюючи їхні результати

Як вказати освіту в резюме медсестри?

Професія медсестри є затребуваною та шанованою професією в Україні, яка передбачає отримання середньої спеціальної освіти у медичному коледжі. Окрім того, працювати за даною професією можна після завершення вищого навчального закладу за напрямом “Сестринська справа”. Також час від часу кожна медсестра проходить курси підвищення кваліфікації та перепідготовки, що може бути додатково зазначено у резюме.

Заповнюючи розділ про освіту, вкажіть назву вашого навчального закладу та його місцезнаходження, навчальні роки, отриманий ступінь та спеціалізацію. Усі інші додаткові курси та семінари, отримані сертифікати ви можете занотувати після інформації про вищу освіту.

Ключові висновки

Розуміючи, як створити професійне резюме медсестри українською, ви маєте змогу створити вражаюче резюме, на яке обов’язково зверне увагу рекрутер. Увага до деталей та правильно зроблений акцент на ваших здібностях допоможе скласти гарний портрет кваліфікованого фахівця. Якщо ж ви бажаєте спростити цей процес та отримати експертну допомогу, наші послуги зі створення резюме завжди до ваших послуг.

Поширені запитання

Як написати резюме медсестри без досвіду?

Якщо у вас ще немає попереднього досвіду, робіть акцент на своїх навичках, як м’яких, так і жорстких. Обов’язково вкажіть досягнення, здобуті в навчальному закладі та будь-які волонтерські проєкти чи пройдену практику, які продемонструють ваш потенціал та набуті вміння.

Який найкращий формат (тип оформлення) резюме для медсестри?

Намагайтеся зазначати необхідні дані у зворотному хронологічному порядку.

Де може працювати медсестра?

Медсестри можуть працювати в лікарнях, клініках, пологових будинках, госпіталях. Також вони затребувані у санаторіях, навчальних закладах, громадських організаціях.

Яка оптимальна довжина резюме медсестри?

Стандартна довжина резюме медсестри з досвідом може становити дві сторінки. Якщо у вас немає досвіду або він лише мінімальний, резюме може займати одну сторінку.

Створіть власне резюме

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу