Як написати сучасне резюме?

У 1482 році Леонардо да Вінчі написав листа герцогу Мілану. У своєму листі відомий італійський художник докладно описав усі свої навички та досягнення, таким чином створивши приклад резюме епохи Ренесансу. З тих пір правила побудови резюме постійно змінювалися, тому нам вкрай важливо навчитися створювати сучасне та актуальне резюме.

Не впевнені, як це зробити? Перевірте кращі зразки резюме та шість порад, які допоможуть вам.

Приклад резюме студента - сучасний шаблон

Пример резюме студента - современный шаблон

Завантажте приклад шаблону тут

Створюючи резюме, потрібно зазначити не лише досвід своєї роботи, а й освіту. Також продемонструйте свої вміння та навички, включаючи волонтерську роботу та інші заходи. Бажаємо успіхів у створенні професійного резюме!

Створіть своє резюме

1. Використовуйте актуальний шаблон резюме

Загальний вигляд вашого резюме багато що може розповісти про вас. Наприклад, резюме, у якому ви лишили текст, але зовсім не приділили часу на оформлення та дизайн, рекрутер може навіть не переглянути.

І навпаки, резюме з чітким та привабливим дизайном має більше шансів сподобатися роботодавцю. Серед високого рівня конкуренції на ринку праці є ймовірність того, що гарно оформлене резюме приверне його увагу та зможе зіграти вирішальну роль у відборі кандидата. Отож перш ніж розпочати створення резюме, запитайте себе, яким би ви хотіли його бачити?

2. Ефективно презентуйте себе

Пишіть лаконічно та ємко, але не забувайте про важливу інформацію, свої професійні досягнення та основні навички. Опишіть свій досвід роботи у хронологічному порядку, починаючи з останнього.

Також рекомендується зазначити важливі ключові слова у вашому резюме. Вони мають бути пов’язані з необхідними навичками та рисами, які чітко прописані у вакансії. Якщо у вас є додатковий досвід або досягнення, які вдало характеризують вас як професіонала і є релевантними до бажаної посади, обов’язково лишіть їх.

3. Зверніть увагу роботодавця

Раніше ми уже зазначили те, що ваше резюме повинно бути оформлене акуратно та привабливо, але, окрім того, не забувайте про його структурованість та читабельність. Також спробуйте стати для рекрутера так званим «працівником мрії». Складіть уявний портрет кандидата, якого шукають на вказану вакансію та впорядкуйте отриману інформацію у резюме.

Загалом резюме має містити інформацію про:

  1. Ваш досвід роботи
  2. Професійні навички та вміння
  3. Персональні якості, які допоможуть у роботі
  4. Мету, яку ви прагнете досягти

Створіть своє резюме

4. Залиште у резюме ваше фото

Фото у резюме візуалізує вас як професіонала та гарантує те, що вас краще запам’ятають. Окрім того, гарно підібране фото сприяє розвитку вашого особистого бренду.

Дотримуйтесь таких правил:

1. Публікуйте актуальне фото
2. Використовуйте гарне освітлення
3. Посмішка на фото – найкращий вибір
4. Зробіть акцент саме на обличчі та не лишайте фото у повний зріст
5. Дотримуйтесь стриманого образу та дрес-коду

5. Перевірте, чи уся надана інформація у резюме є актуальною

Відредагуйте своє резюме, відповівши на запитання:

  1. Чи доцільно залишати інформацію про курси, тренінги, дипломи тощо, які вже не є актуальними?
  2. Ваше фото є актуальним?
  3. Ви видалили всю застарілу інформацію (адресу, номер телефону тощо)?

6. Не забудьте зазначити свої професійні навички

Розділ з навичками, безумовно, є одним із найважливіших частин вашого резюме, адже рекрутери звертають на нього особливу увагу. Пам’ятайте про лаконічність з якомога більшою кількістю релевантної інформації. Конкретні навички, які варто вказати, залежать від вакансії, на яку ви претендуєте. Уважно ознайомтесь з її описом та підкресліть основні вимоги та критерії, зазначені там. Саме на них необхідно робити акцент у своєму резюме.

Залишивши кілька основних навичок, ви маєте змогу продемонструвати роботодавцю те, що саме ви вмієте та знаєте на даний час. Зазначте як жорсткі, так і м’які навички у своєму резюме. Надзвичайно важливо отримати попередній досвід, у якому ви здобули ці два типи навичок, адже, до прикладу, роботодавець не готовий найняти технічно підковану людину, яка не може адаптуватися до команди.

Правила побудови резюме роками змінювалися. Якщо ви знаходитесь у процесі його створення, то переконайтесь, що воно буде виглядати сучасно та актуально!

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу