Як створити резюме рекрутеру? Приклади резюме та дієві поради

Як працівник сфери підбору персоналу, ви усвідомлюєте цінність структуровано та чітко створеного резюме. Окрім того, зазвичай є необхідність адаптувати своє CV відповідно до ваших кар’єрних цілей, докладаючи зусиль для створення якісного документу. Водночас ви можете зіткнутися з труднощами, описуючи попередній професійний досвід та усі кар’єрні зміни.

Створіть власне резюме

У такому разі ми будемо раді допомогти вам, надавши приклади резюме та запропонувавши експертну підтримку, що дозволить вам створити ефективне резюме, адаптоване до посад у HR-сфері.

Отже, у цій статті ми розглянемо детальніше про роль рекрутера, процес написання резюме та надамо цінні поради щодо інших важливих деталей.

Процес написання резюме: з чого почати?

Шлях до написання резюме рекрутера починається з визначення ключових елементів, які мають міститися у ньому. Цими ключовими елементами є ваші контактні дані, особистий профіль, досвід роботи, освіта, навички та професійні досягнення.

Так як основними завданнями рекрутера є відбір, наймання та навчання співробітників, то потрібно в обов’язковому порядку відобразити у вашому CV інформацію про те, як ви справляєтеся з ними. Це можна зазначити у розділах про досвід, навички та особистий профіль.

Ця стратегія дає вам змогу оформити привабливе резюме рекрутера, адаптоване до певної вакансії, що дозволяє представити себе висококваліфікованим кандидатом на конкурентному ринку праці.

Приклад резюме рекрутера

Приклад резюме рекрутера українською мовою

Завантажити цей зразок резюме рекрутера українською мовою

Створіть власне резюме

Як написати особистий профіль для резюме рекрутера

Створюючи особистий профіль у резюме рекрутера, важливо взяти до уваги, що даний розділ має відображати ваші ключові професійні вміння та кар’єрні цілі у кількох реченнях. Зазвичай він має складатися із 4-6 рядків.

Особистий профіль є так званою вступною частиною, що продемонструє те, що ви уже зробили та чого б хотіли досягти. Варто вказати мету пошуку роботи у сфері управління персоналом та чому вам справді важливо піклуватися про найцінніше у компанії - людей. Секрет вдалого особистого профілю полягає в тому, щоб відобразити свою високу вмотивованість потенційному роботодавцю.

Приклад особистого профілю для CV рекрутера

"Висококваліфікований рекрутер із 5-річним досвідом розробки стратегій підбору персоналу та використання різноманітних каналів пошуку та залучення надійних кадрів. Командний гравець, налаштований на ухвалення високоякісних рішень щодо найму, які відповідають цілям компанії. Прагну отримати посаду рекрутера, щоб надалі розвивати свої навички у сфері підбору персоналу."

Як вказати навички в резюме рекрутера

Щоб створити всебічне уявлення про ваші вміння, слід підкреслити поєднання hard та soft навичок, претендуючи на посаду рекрутера. Успішний рекрутер повинен володіти бездоганними навичками спілкування та роботи з людьми, включаючи вміння слухати, ставити правильні запитання, проводити інтерв'ю та давати зворотний зв'язок кандидатам та клієнтам.

Нижче ви можете побачити інші приклади навичок, які варто додати у своє резюме рекрутера.

Приклади hard навичок:

  • Володіння основами психології
  • Навички роботи з кадровою документацією
  • Навички ділового спілкування та переписки
  • Грамотна українська мова
  • Володіння іноземними мовами
  • Знання трудового і кадрового законодавства
  • Володіння сучасними методами оцінки кандидатів і персоналу
  • Знання методів проведення інтерв’ю
  • Знання сучасних концепцій управління персоналом
  • Володіння CRM та ATS системами
  • Вміння аналізувати дані та виконувати звітність
  • Досконале знання платформ для пошуку талантів, соцмереж та інших необхідних ресурсів
  • Володіння базовими знаннями у сфері продажу

Приклади soft навичок:

  • Емоційний інтелект
  • Комунікабельність
  • Тайм-менеджмент
  • Аналітичні здібності
  • Адаптивність та гнучкість
  • Креативність
  • Неупередженість
  • Вміння вирішувати конфлікти
  • Стратегічне мислення

Приклади платформ для пошуку талантів, соцмереж та інших необхідних ресурсів:

ATS системи (системи управління кандидатами): CleverStaff, Breezy, HURMA, Excel

Job-сайти: Work, Robota, Jooble, DOU, Happy Monday, GRC. Соціальні мережі та спільноти: LinkedIn, Instagram, Facebook, TikTok, Telegram

Як вказати досвід роботи в резюме рекрутера

Вказаний досвід у резюме рекрутера вимагає не лише переліку ваших посадових обов’язків. Цей розділ має на меті дати потенційним роботодавцям чітке уявлення про ваші попередні досягнення у даній сфері, що можуть мати вирішальне значення для роботодавця.

Опишіть свій досвід роботи у стислій та чіткій формі, підкріплюючи деякі твердження фактами і цифрами.

Приклад вказаного досвіду роботи:

РекрутерHR Solutions, 2021-2023

  • Ведення повного циклу підбору персоналу на відкриті вакансії (створення команди з 25-ти людей з нуля)
  • Пошук нових каналів для залучення шукачів роботи
  • Проведення первинних співбесід, організація повторних співбесід з керівництвом
  • Контроль процесу адаптації нових працівників
  • Ведення обліку документів працівників

Як вказати освіту в резюме рекрутера

Для того, щоб стати рекрутером, не існує конкретних освітніх вимог в Україні. Незважаючи на це, наявність диплому у відповідній галузі, наприклад, управління персоналом, психології, журналістики чи менеджменту, може підвищити ваші шанси отримати роботу мрії. Також вам можуть стати у пригоді спеціалізовані курси, адже наявність відповідного сертифіката вважається перевагою.

Важливо розуміти, що освіта для отримання посади рекрутера є, звісно, вагомою, але на практичному досвіді, здібностях та набутих навичках у даній сфері роботодавці закцентують найбільшу увагу.

Ключові висновки

Дотримуючись вищевказаних порад та застосовуючи найкращі методи написання резюме рекрутера, ви зможете спростити даний процес та однозначно привернете увагу потенційних роботодавців. За допомогою відповідного підходу та інструментів є можливість ефективно продемонструвати ваш досвід, вміння та досягнення у роботі з людьми.

Поширені запитання

Як написати резюме для рекрутера без досвіду роботи?

Якщо у вас ще немає попереднього досвіду роботи рекрутера, зосередьтеся на наявних навичках та вашій освіті, заповнюючи CV. Вміння гарно комунікувати, стратегічно мислити та вибудовувати міцні професійні відносини стануть вашими помічниками на шляху до отримання посади.

Окрім того, додайте у резюме будь-яке стажування або волонтерську роботу, де ви брали участь у підборі персоналу чи просто працювали з людьми. Проявіть свій ентузіазм, любов до HR-галузі та бажання постійно вдосконалюватися.

Який найкращий формат резюме для рекрутера?

Як і з будь-яким іншим CV, вам слід дотримуватися формату зворотного хронологічного порядку, вказувати лише релевантну інформацію і відмінно оформлювати резюме без помилок. Також формат CV може різнитися, залежно від наявного досвіду і ваших кар’єрних цілей.

Які ще є професії, пов’язані з рекрутингом?

Безпосередньо пов’язані з рекрутингом такі професії, як:

  • HR Generalist
  • HR Business Partner
  • HR People Partner
  • Talent Acquisition Specialist

Кому може бути цікава професія рекрутера?

Робота в цій галузі може стати цікавою для людей, які обожнюють працювати, спілкуватися з людьми та допомагати їм. Якщо ви відчуваєте задоволення, допомагаючи людям знайти роботу, у якій вони зацікавлені, дана професія створена саме для вас.

Якого розміру має бути резюме для рекрутера?

Резюме зазвичай може складатися з двох сторінок. Щоб не перевищувати цю цифру, зосередьтеся лише на актуальній інформації, уникаючи непотрібних деталей або довгих описів.

Яка різниця між професіями HR-менеджера та рекрутера?

Попри велику кількість інформації про ці дві професії, все ж досі існують певні складнощі у розумінні різниці між ними.

Рекрутинг спочатку був частиною роботи HR-менеджера, але пізніше підбір персоналу до компанії став окремим напрямком і незалежною професією. Зараз в деяких компаніях HR-спеціаліст може виконувати обов’язки рекрутера, але основним його завданням є оптимізація усіх інших робочих процесів компанії, пов’язаних із командою.

Створіть власне резюме

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу