Створіть професійне резюме бухгалтера. Готовий приклад для використання

Незважаючи на ваш попередній досвід роботи, якщо ви хочете отримати посаду бухгалтера, професійне резюме - це квиток до роботи мрії в умовах високої конкуренції. Однак створити резюме, яке б чудово демонструвало вас як гарного професіонала, може стати нелегким завданням. Надзвичайно важливо надати достатню кількість деталей, щоб проілюструвати ваші сильні сторони, водночас зробивши резюме лаконічним та адаптованим до ваших кар’єрних цілей.

Створіть власне резюме

За допомогою цієї статті ми допоможемо вам створити виграшне резюме бухгалтера та розглянемо те, як правильно подати інформацію про ваші ключові професійні навички. Саме цей крок наблизить вас до досягнення вашої професійної мети!

Процес написання резюме: з чого почати?

Якщо ви шукаєте нові можливості у даній сфері, потрібно врахувати безліч факторів при створенні резюме, адже роботодавці зазвичай висувають доволі високі вимоги до кандидатів. Саме бухгалтер бере участь у формуванні інформації про фінансовий стан компанії та здійснює інші важливі фінансові розрахунки, тож професія є дуже відповідальною та вимагає високого рівня компетентності.

Професійне резюме бухгалтера

Ваше резюме має стати комплексним документом, у якому вказані ключові компетенції, досягнення, особисті та ділові якості. Важливо редагувати резюме відповідно до кожної конкретної посади та вказувати лише той досвід, що стосується сфери бухгалтерського обліку.
Задля того, щоб результат не змусив себе чекати, ознайомтеся з нашим прикладом резюме бухгалтера нижче. Незважаючи на те, чи ви лише початківець, чи прагнете отримати посаду бухгалтера із кількарічним досвідом, даний зразок ви зможете адаптувати під бажану вакансію.

Приклад резюме бухгалтера


Приклад резюме бухгалтера

Завантажити цей зразок резюме бухгалтера

Створіть власне резюме

Яку інформацію має містити резюме бухгалтера?

Під час створення резюме бухгалтера в Україні важливо включити такі розділи, як особистий профіль, ключові навички, досвід роботи та освіта. Протягом своєї професійної діяльності бухгалтер розробляє, наприклад, нові форми документів, які можна додати у власне портфоліо. Окрім того, якщо ви бажаєте поділитися контактами колег чи керівників із попередніх місць роботи, які можуть надати позитивні відгуки про вашу роботу, варто залишити їх у розділі з рекомендаціями.

Майстерно висвітлюючи вказані розділи, ви продемонструєте свою цінність як кандидата та неодмінно привернете увагу потенційних роботодавців.

Як написати особистий профіль для резюме бухгалтера

У даному розділі надайте найважливішу інформацію про вас, як про фахівця. Намагайтеся писати максимально конкретно із вказанням цифр, адже для професії бухгалтера це особливо важливо, а “оцифровані” результати роботи яскраво виділять вас. Крім того, щоб дізнатися більше, яким чином краще вказувати професійні досягнення у своєму резюме перевірте приклади які можуть бути для вас цікавими.
Разом із професійними здобутками додайте якості, якими ви володієте, що допомогли вам здобути бажане. Сюди можна включити скрупульозність, стресостійкість чи здатність до швидкого навчання тощо. Водночас всі інші професійні вміння виокремте у розділі з навичками.
Створюйте особистий профіль лаконічно, не заповнюючи більше чотирьох-шести рядків і підкреслюючи ваші унікальні сторони, щоб миттєво привернути увагу рекрутера.

Приклад особистого профілю для резюме бухгалтера

Кваліфікований бухгалтер з 12-ти річним досвідом ведення бухгалтерського та податкового обліку. Вела бухгалтерську звітність компаній із річним бюджетом, що становить більше, ніж 6 млн. грн. Формувала аналітичні звіти та обожнюю працювати з великими обсягами даних. Відмінно володію навичками міжособистісного спілкування, які допомогли відповідально займатися консультативним супроводом щодо питань фінансового менеджменту.

Як вказати навички в резюме бухгалтера

Говорячи про даний розділ у резюме бухгалтера, надважливими є hard навички, тож приділіть найбільшу увагу їм. Обираючи ті, що неодмінно варто вказувати у резюме, орієнтуйтеся на саму вакансію та галузь роботи компанії. Так ви зможете показати, що хочете будувати кар’єру саме там.
Hard навички - це технічні здібності, що набуваються за допомогою навчання або практичного досвіду. Прикладами hard навичок бухгалтера є:

  • Ведення бухгалтерського, податкового, складського обліку
  • Проведення інвентаризацій
  • Складання кошторисів, актів звірок
  • Робота з первинною документацією
  • Розрахунок заробітних плат та компенсацій
  • Оформлення різних видів накладних
  • Знання законодавства в бухгалтерській, податковій, трудовій сфері
  • Знання спеціалізованих програм та систем
  • Володіння іноземними мовами

Soft навички - це особисті якості, які дозволяють людям ефективно взаємодіяти з іншими. Прикладами є:

  • Комунікативні навички
  • Увага до деталей
  • Тайм-менеджмент
  • Аналітичні здібності та математичний склад розуму
  • Адаптивність та стресостійкість
  • Вміння працювати у команді
  • Вміння працювати з великим об’ємом інформації

Як вказати досвід роботи в резюме бухгалтера

Описуючи свій досвід роботи, важливо висвітлити чіткі бухгалтерські завдання, які ви виконували на кожній із посад. Ось кілька порад, які допоможуть майстерно проілюструвати його:

  • В хронологічному зворотному порядку вкажіть ваш попередній досвід роботи та функціональні обов’язки
  • Опишіть свої досягнення, зосереджуючись на кількісно визначених результатах. Цифри та відсотки, як уже було вказано раніше, відіграють вагому роль
  • Зазначте, що саме ви розробляли, сформовували, що аналізували та чим керували
  • Використовуйте галузеву лексику і скорочення, щоб продемонструвати свої знання та навички
  • Будьте лаконічними та уникайте довгих абзаців

Як вказати освіту в резюме бухгалтера

Під час написання розділу про освіту важливо висвітлити освітню кваліфікацію, що підтвердить ваші знання у фінансовій сфері. Ось кілька порад, які вам точно знадобляться:

  • Вкажіть назву навчального закладу, здобутий ступінь, спеціалізацію та навчальні роки
  • Якщо ви здобули додаткову освіту, додайте інформацію про закінчені курси та отримані сертифікати в галузі фінансів та бухгалтерського обліку
  • Не забувайте вказувати дані про будь-яку самоосвіту на онлайн-платформах, якщо вона релевантна із фінансовою галуззю
  • Зберігайте розділ про освіту коротким. Для кожного здобутого ступеня чи сертифікату достатньо двох-трьох рядків

Ключові висновки

За допомогою усіх описаних порад, тепер ви маєте можливість створити виграшне резюме бухгалтера, яке не залишиться без уваги рекрутера. Структурована чітка інформація про ваш досвід, навички, досягнення та освіту стане вашою візитною карткою на шляху до кар’єрної мети.

Хочете створити професійне резюме?

Бажаєте виправити певні неузгодженості чи отримати більше порад від експертів? У такому разі перегляньте наші приклади резюме та отримайте ще більше шансів знайти омріяну роботу.

Поширені запитання

Як написати резюме бухгалтера без досвіду?

Навіть якщо ви не маєте безпосереднього бухгалтерського досвіду, ви все одно можете створити професійне резюме на посаду бухгалтера, у якому продемонструєте свій потенціал. Акцентуйте увагу на своїй мотивації та прагненнях у особистому профілі або супровідному листі.
Також ви можете володіти навичками або мати досвід, пов’язаний з фінансовою галуззю чи бухгалтерським обліком. Виділіть у резюме свої сильні аналітичні здібності, увагу до деталей і знання спеціалізованих програм.

Який найкращий формат резюме для бухгалтера?

Будь-яке резюме - це маркетинговий інструмент, який підкреслює потенційним роботодавцям навички, досвід і кваліфікацію кандидата. Кожен розділ має бути створений у зворотному хронологічному порядку із вказанням лаконічної та релевантної інформації.

Де може працювати бухгалтер

Бухгалтери в Україні користуються величезним попитом, адже вони можуть працювати у будь-яких підприємствах та компаніях, як у державних, так і у приватних. Обирайте галузь, яка вам найбільше імпонує, щоб працювати у своє задоволення.

Яка найкраща довжина резюме бухгалтера?

Намагайтеся подати потрібну інформацію у лаконічному вигляді, розмістивши її на двох сторінках. Якщо ви бухгалтер-початківець, то буде достатньо всього однієї сторінки.

Створіть власне резюме

Схожі статті

Понад 112.872 користувачів вже зробили своє резюме

За допомогою CV maker Ви можете швидко і легко створити помітне та професійне резюме за 15 хвилин.

Створіть своє резюме

У Вас буде на 65% більше шансів отримати роботу